A Túrógombóc



Mindenkinek van kapcsolata a túrógombóccal vagy ilyen vagy olyan, de van. Saját barátaim között is van olyan aki saját bevallása szerint feleségül is menne hozzá. Valójában én csak a szeretők táborába tartozom. Szeretem, mert gyorsan kész van, mert nem annyira édes, hogy kiesik a fogad azonnal és azért, mert ezt valamiért csak mi tudjuk jól csinálni. Hadd osszam meg veletek az én egyik kedvenc receptemet.



Hozzávalók(10 közepes gombóchoz):


  • 500 gr túró
  • 100 gr búzadara
  • 2 db tojás ( szétválasztva)
  • 3 ek cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 200 gr zsemlemorzsa
  • 20 gr vaj
  • 200 ml tejföl
  • 100 gr szeder

Elkészítés:


A tojásokat gyorsan szétválasztjuk, majd a fehérjét külön felverjük. Egy másik tálban összekeverjük a túrót, búzadarát, a tojássárgáját és a cukrokat. Belereszeljük a citromhéját a tésztába, majd az egészbe belekeverjük a fehérjét. Betesszük az egészet a hűtőbe kb. 20 percre. Közben felteszünk egy lábasban vizet forrni.Egy külön serpenyőben megolvasztjuk a vajat, majd megpirítjuk benne a zsemlemorzsát, nem túl erős lángon.


Ha felforrt a víz, elővesszük a tésztát és gombócokat formázunk, de előtte mindegyikbe beleteszünk egy szem szedret. Ha kész, óvatosan a vízbe helyezzük a gombócokat, majd addig főzzük amíg fel nem emelkednek a víz tetejére. Ha elkészültek, beleforgatjuk a zsemle morzsába. Ha szeretnénk ( én ajánlom) csináljunk hozzá fahéjas tejfölt. Miután a kezünkbe vettük a gombócos tányért, keressünk egy nyugis kis sarkot és adjuk át magunkat ennek az élvezetnek.



Ha tetszett iratkozz fel és keresd a Túrógombóc -ot az Instán.


Megjegyzések