Az Édes Grapefruit



Nyakunkon a tavasz, aztán a nyár, ilyenkor még a lustábbakat is utoléri a "nézzünk ki jól a nyárra" életérzés. Ha van kedved, dobd össze ezt a salit, hidd el jól fogsz járni.


                            


Hozzávalók ( 1 adaghoz):


  • 1 db csirkemell
  • 1 fél grapefruit
  • 1 negyed gránátalma
  • 1 db paradicsom
  • 1 fél maroknyi fűszeres pirított kukorica
  • 1 fél sali ( amelyiket szereted )
  • feta sajt ( amennyit szeretnél)
  • só, bors, méz
  • olívaolaj

Elkészítés:


Csíkozd fel a csirkemellet, fűszerezd be, majd hagyd békén egy picit. Mosd meg a salit tépkedd bele egy tálba. Hámozd meg a grapefruitot, de nem kell kifilézni csak simán vágd fel nagyobb darabokra. A paradicsomokat is cikkezd fel majd dobd rá a salátára.Morzsold rá a feta sajtot is az alapra, majd szórd rá a kukoricát. Jöhet a gránátalma, amit szintén dobj a salira. Melegíts fel egy serpenyőt, de csak olyan közepesen forróra, mehet bele egy kisebb öntet olívaolaj, majd a csirkemell. Pirítsd körbe, mikor már majdnem kész dobd mellé a grapefruitot, forgasd meg párszor, majd húzd le a tűzről. Csurgass rá egy kis mézet és pörgesd  át az egészet, ha kész öntsd a salira, majd az egészet jutalmazd meg olívolajjal. Ha szeretnéd még tehetsz rá balzsamecetet, de szerintem anélkül is kiváló.




Ha tetszett iratkozz fel és keresd a Túrógombóc -ot az Instán!









Megjegyzések