Wok vagy serpenyő?




Repüljünk ma egy kicsit messzebb, és hozzunk egy kis távol-keleti ízt az ízlelőbimbóinknak. Talán az olasz konyha iránt érzett érzelmeim miatt szerethetem a sült tésztát is. Ez is majdnem olyan mint egy spagetti, de mégsem. Még csak nem is búzából készül. Ha gyorsan akarok összedobni valami nem mindennapit, akkor általában erre a tésztára esik a választás. Ha nincs wok-od, keress egy nagyobb serpenyőt és forrósítsd át rendesen, kb. úgy füstölésig.




Hozzávalók (1 adagra):

  • 1 db csirkemell
  • Garam Masala fűszer ( ez csak érzéssel, mert könnyen elnyomhat, minden más ízt)
  • 120 gr üveg tészta
  • 1 db sárgarépa
  • 2 db újhagyma
  • 1 db lilahagyma
  • pár darab cukorborsó
  • én teszek bele chilit is, csak az íze miatt 
  • só, bors, olaj
  • és ha szereted akkor koriander
    

Elkészítés:


Csíkozd fel a csirkemellet nagyobb darabokra, dobd egy tálba és keverd össze a garam masalával és egy öntet olajjal, majd hagyd hadd pihenjen. Addig készítsd el az üveg tésztát, nézd meg a csomagolást, mert valamelyik áztatós, míg a többit egy kicsit kell főzni. Amíg ázik a tészta, addig aprítsd fel a zöldségeket, amilyen formára szeretnéd. Próbálj ki különböző formákat, hogy feldobd az egyhangúságot. Ha a tészta kiázott, a zöldségek megvannak, dobd a serpenyőd a gázra és várd a füstöt vagy a pattogást. Ekkor öntsd bele a pácolt csirkemellet és pár rázással píritsd körbe, majd tedd egy tányérra. Jöhetnek a zöldségek, a cukorborsó és a chili kivételével mindent dobj a serpenyőbe és ha kicsit megsültek, jöhet rá a a lecsepegtetett tészta. Most jöhetnek a só és bors, és ha szeretnél pár csepp szójaszósz. Hajítsd vissza a csirkét a keverékbe,dobd rá a borsót és chilit, keverd össze majd az egészet öntsd egy tálba. Szórj rá felvágott koriandert és keress egy villát.




Ha tetszett akkor iratkozz fel vagy keresd a Túrógombóc -ot az Instán.

Megjegyzések