Repüljünk ma egy kicsit messzebb, és hozzunk egy kis távol-keleti ízt az ízlelőbimbóinknak. Talán az olasz konyha iránt érzett érzelmeim miatt szerethetem a sült tésztát is. Ez is majdnem olyan mint egy spagetti, de mégsem. Még csak nem is búzából készül. Ha gyorsan akarok összedobni valami nem mindennapit, akkor általában erre a tésztára esik a választás. Ha nincs wok-od, keress egy nagyobb serpenyőt és forrósítsd át rendesen, kb. úgy füstölésig.
Hozzávalók (1 adagra):
- 1 db csirkemell
- Garam Masala fűszer ( ez csak érzéssel, mert könnyen elnyomhat, minden más ízt)
- 120 gr üveg tészta
- 1 db sárgarépa
- 2 db újhagyma
- 1 db lilahagyma
- pár darab cukorborsó
- én teszek bele chilit is, csak az íze miatt
- só, bors, olaj
- és ha szereted akkor koriander
Elkészítés:
Csíkozd fel a csirkemellet nagyobb darabokra, dobd egy tálba és keverd össze a garam masalával és egy öntet olajjal, majd hagyd hadd pihenjen. Addig készítsd el az üveg tésztát, nézd meg a csomagolást, mert valamelyik áztatós, míg a többit egy kicsit kell főzni. Amíg ázik a tészta, addig aprítsd fel a zöldségeket, amilyen formára szeretnéd. Próbálj ki különböző formákat, hogy feldobd az egyhangúságot. Ha a tészta kiázott, a zöldségek megvannak, dobd a serpenyőd a gázra és várd a füstöt vagy a pattogást. Ekkor öntsd bele a pácolt csirkemellet és pár rázással píritsd körbe, majd tedd egy tányérra. Jöhetnek a zöldségek, a cukorborsó és a chili kivételével mindent dobj a serpenyőbe és ha kicsit megsültek, jöhet rá a a lecsepegtetett tészta. Most jöhetnek a só és bors, és ha szeretnél pár csepp szójaszósz. Hajítsd vissza a csirkét a keverékbe,dobd rá a borsót és chilit, keverd össze majd az egészet öntsd egy tálba. Szórj rá felvágott koriandert és keress egy villát.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése